Місто

Житомир.info дізнався, які інстанції треба пройти, щоб зрізати аварійне дерево

5 July 2013, 17:58

 Зрізати дерево на приватній території просто – беремо до рук пилку і вперед. Ніяких дозволів не треба.

Не в змозі самі – телефонуй спеціалістам. Крім комунального підприємства «Зеленбуд» у Житомирі такі послуги надають також приватні підприємства.

Яким чином позбутися аварійного дерева житомирянам розказав директор комунального підприємства «Зеленбуд» Валерій Дев’ятко. Виявляється процедура ліквідації аварійного дерева тривала і не проста: заяви, комісії, обстеження. Але у «Зеленбуді» кажуть – це на краще, більше дерев вціліє.

«Ми стоїмо не на тому, щоб зрізати, а на тому, щоб посадить... Якщо дозволять різать дерева, то вони виріжуть всі», - переконаний Валерій Дев’ятко.

За роботу, звісно, доведеться платити. Валерій Дев’ятко каже, що ціни у комунального підприємства фіксовані, залежать від обсягу робіт. Так, зрізати крислате дерево дорожче, ніж засохлий стовбур, бо гілок багато.

Процедура ускладнюється, якщо дерево росте на території загального користування – у дворі багатоповерхівки або на тротуарі.

Свідомий Житомирянин, який помітив, наприклад, аварійний каштан, пише заяву, де вказує свої контактні данні і місцезнаходження дерева. З нею він йде прямісінько у міськраду або, за умови дружніх стосунків із ЖЕКом, до комунальників. Проте, останні все одно передадуть його заяву в управління комунального господарства Житомирської міської ради, бо це вже не їхній клопіт.

Звідти заява потрапить до рук спеціальної комісії, до складу якої обов’язково має входити заявник або його представник. Біологи, комунальники, чиновники і Свідомий Житомирянин йдуть на інспекцію аварійного каштану, за результатами якої приймають рішення – різати чи ні. Висновок комісії передають чиновникам, які готують проект рішення міськвиконкому і згідно закону «Про доступ до публічної інформації» вивішують його на сайті міськради. Не раніше ніж через 20 днів проект розглядають на засіданні міськвиконкому і тільки після прийняття рішення дають вказівку «зеленбудівцям» зрізати аварійний каштан.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі