Події

«Чорнична мафія» у Житомирській області: збивають ціну, залякують людей, стріляють по вікнах

9 July 2013, 10:35

 У Баранівському районі Житомирської області люди заробляють, збираючи та продаючи чорниці. Проте цього року «круті хлопці» заважають сезонним заробіткам селян.

Щоб зібрати кілограм чорниць, потрібно витратити щонайменше годину. У столичних супермаркетах її подаватимуть по сотні гривень за кілограм проте у Баранівському районі є люди, які роблять усе можливе, аби знизити ціну до 10-12 грн. за кілограм.

«Їздять дуже круті хлопці і збивають ціну, не дають людям, щоб купили чорниці дорожче. Можуть під’їхати і повисипати, і машину десь перепинити можуть», - розказує мешканка Баранівки Людмила

Заготівельники, які вже зустрілися з тими чоловіками, більше не приймають чорницю у людей. Вони не хочуть показувати своє обличчя і просять не називати імена. Усе через погрози, які впродовж 2-х тижнів чують на свою адресу.

«Сказали, що забирайтеся, інакше ми ваші ящики повикидаємо, порозкидаємо. Ми поїхали додому і стали вдома приймати ягоди. Тоді почались дзвінки з невідомого телефону і почали погрожувати, що спалимо тебе, машину і хату. А минулого тижня з неділі на понеділок вночі нам почали стріляти у вікно», - розповідає жінка, яка впродовж кількох років займалася закупівлею чорниць.

 

У це вікно невідомі стріляли

Замість заготівельників, які працювали тут по кілька років, скуповувати чорниці почали інші люди. Їм ніхто не погрожує і ягоди вони приймають не по 22 гривні, а по 12. Кажуть, ціна знизилась тому, що заводи почали купувати дешевше.

За розслідування цієї справи взялася міліція. Правоохоронці підкреслюють, що така ситуація у Житомирській області зафіксована вперше і виключно у Баранівському районі.

«Особи, які скоїли дане правопорушення, встановлені. Це четверо осіб, наразі перевіряється причетність кожного до даного правопорушення. Відповідальність за статтею 189 ч.2 (вимагання, вчинене групою осіб) передбачає санкції від 3 до 7 років позбавлення волі», - поінформувавзаступник начальника слідчого управління УМВС України в Житомирській області Юрій Резніченко.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня міліція почала проводити досудове розслідування за фактом здирництва: за період з 26 червня до Баранівського райвідділу міліції надійшло 6 заяв від окремих жителів кількох сіл району про те, що невідомі особи погрожують заявникам застосуванням фізичної сили у разі відмови співпрацювати з ними. При цьому вони примушували місцевих жителів здавати лісові ягоди за заниженими цінами

Цьому чоловіку чомусь перекупники не загрожують, але й ягоди він приймає дешево

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі