Події

У житомирському управлінні Держгірпромнагляду масово звільняють людей, працівники обурені

7 August 2013, 08:37

 Вдруге у лікарню з гіпертонічним кризом житомирянка Наталія Куркчі потрапила після того, як на роботі її звинуватили у присвоєнні майна на 28 тисяч гривень.

Жінка працює у житомирському експертно-технічному центрі, що підпорядковується територіальному управлінню Держгірпромнагляду. Поки була на лікарняному, її робочий кабінет ліквідували, а з сейфа зникли речі. Жінка впевнена, таким чином на неї тиснуть, щоб змусити звільнитися за власним бажанням, бо вона невигідна новому керівництву.

«Я не хочу і не можу звільнитися – у мене син інвалід-дитинства та й до пенсії залишилося працювати рік. Я ще досі працюю, тільки на лікарняному, але у Київ чомусь повідомили, що я пішла за власним бажанням. Я можу заявити – це все відбувається за вказівкою Юрія Бобра, начальника територіального управління Держгірпромнагляду», - каже Наталія Куркчі.

Про тиск розказують також колеги Наталії Куркчі. Все почалося після зміни керівництва в експертно-технічному центрі у лютому 2013.  Люди переконують: керівники поставили підлеглих «на лічильник» і вимагали щомісяця здавати певну частину зарплати. Тих, хто не погодився - змусили звільнитися за власним бажанням. Технічний експерт з промислової безпеки Юрій Антоненко обурюється – від лютого звільнили вже 12 кваліфікованих спеціалістів.

«На заміну їм нове керівництво набирає своїх людей, які підписують експертні висновки, не виїжджаючи на об`єкт. Думаю, мене теж незабаром звільнять - оголосили одну догану, потім другу. Я поки суджуся за першу», - розповідає Юрій Антоненко.

Колишнього начальника Експертно-технічного центру Григорія Антоненка звільнили по закінченню його контракту. Чоловік вважає, що нове керівництво в повному об'ємі почало використовувати державну структуру як інструмент для свого особистого збагачення: «Чому звільнили 12 чоловік? Бо це ті люди, які не погоджувались або не розділяли такі дії керівництва».

З начальником житомирського експертно-технічного центру журналісти зв’язатися не змогли. За словами його секретаря, Сергій Петрович Прокопенко впродовж двох днів був дуже зайнятий і не мав часу для спілкування з журналістами. В теруправлінні Держгірпромнагляду усі обвинувачення відкидають, кажуть, що спеціалісти пішли з власної волі.

Обурені люди вже написали звернення в генпрокуратуру України та у МВС. Кажуть, що зверталися і до місцевих правоохоронців, проте безрезультатно, тому правди шукатимуть у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі