Культура

Лялькар, який робив іграшкових політиків, акторів і музикантів, тепер працює у Житомирському театрі ляльок

9 August 2013, 08:05

 Раніше Сергій Соловйов ліпив лялькових політиків, музикантів та співаків. Тепер виготовляє іграшкових акторів для Житомирського театру ляльок.

Лялькар каже: з дитинства мріяв займатися цією справою. Він продовжував виготовляти ляльок навіть після того, як не зміг втупити до Ленінградського художньо-театрального інституту. Але через 25 років його мрія здійснилася.

У театрі пишаються колекцією ляльок, яку Сергій Соловйов виготовив для вистави «Сонечко всередині». Це маріонетки, які впродовж вистави обривають свої нитки і починають жити самостійно.

«Немає таких ляльок в Україні, бо по змісту за режисерським задумом лялька змінює свою систему ниток. Вона не хоче ходити по нитках. Вона змінюється і розмовляє з лялькарем. Звісно, що складність виготовити таку ляльку як художнику так і конструктору. Коли Сергій Соловйов поєднує в собі це, то це просто знахідка, просто перлина, яка прикрашає наш театр», - каже Юрій Тарасенко, головний режисер Житомирського академічного театру ляльок.

Зараз колектив театру ляльок готується до відкриття чергового театрального сезону і працює над новими дитячими виставами. А ще невдовзі Сергій Соловйов збирається оживити свою колекцію портретних ляльок, аби задіяти їх у виставах для дорослих глядачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі