Події

В Житомирській області вібдулося захоплення церкви за канонами рейдерства: замки зривають, жінки ридають

17 August 2013, 15:32

Горою на захист свого батюшки стали мешканці села Попільня, що на Житомирщині.

За їхніми словами, керівництво несправедливо відсторонило отця Сергія Українця від служби у церкві, а на його місце прислали нового священика. Люди не прийняли нового отця і тепер їх не пускають до церкви.

Крім того, після приїзду телевізійників, сімох прихожан відлучили від церкви. Людям пояснили: це означає, що церковники прокляли їх рід до п’ятого коліна.

Щоб закликати людей до покірності у Попільню приїхали священнослужителі з сусідніх районів на чолі з секретарем Житомирської єпархії архімандритом Олексієм (Овсянніковим).

Проте з прихожанами святі отці спілкуватися не схотіли. Проігнорувавши волю громади, церковники зайшли до церкви. Молодики кремезної статури, яких вони привезли із собою, зірвали замки з дверей і, відтіснивши людей, розчистили священнослужителям прохід. Селян, що зібралися під дверима, в середину не пускали. Ці ж самі молодики перешкоджали роботі журналістів - намагалися вирвати мікрофон і не пустити у храм.

Напередодні людям пояснили, що отця Сергія Українця звільнили за те, що він не зміг за 10 років збудувати церкву.

Втім люди у це не вірять. Вони переконують, їхній батюшка робив усе можливе, щоб пришвидшити будівництво - нарівні з прихожанами мішав цемент, переносив бетонні сваї і заливав фундамент. А звільнили його за те, що він був не вигідним керівництву.

За словами людей, раніше дуже мало селян відвідувало церкву. Останній батюшка, що тут служив, був алкоголіком і часто ночував на лавці під церквою. Коли ж у Попільню приїхав отець Сергій Українець і почав самотужки розбудовувати храм, народ пішов на служби.

Прихожани кажуть, у їхньому храмі ніколи не було «прейскуранта» на церковні послуги. Якщо у людини не було можливості дати щось на церкву, батюшка святив, хрестив і відспівував усіх безкоштовно, нікому ніколи не відмовив. Сам живе на орендованій квартирі з двома дітьми, власне житло будує вже 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі