Події

Жінка-інвалід із Житомира скаржиться, що рідна тітка викрала її паспорт і відбирає квартиру

20 September 2013, 17:53

 Те, що паспорт зник, Ірина  помітила через кілька місяців після маминої смерті: листоноша перестала приносити їй пенсію, яку жінка отримувала як інвалід ІІ групи.

 Коли жінка звернулася до поштового відділення, то їй сказали, що пенсію за довіреністю отримує її тітка.

Про втрату паспорта Ірина повідомила у міліцію, а ще просила у родички повернути документ, щоб влаштуватися на роботу і переоформити на себе однокімнатну квартиру, яка дісталась у спадок від мами. Повернути паспорт тітка погодилась наприкінці липня, коли до закінчення терміну прийняття спадщини лишався 1 день.

Ірина каже: від квартири відмовилась з примусу і наступного дня пішла до нотаріуса, щоб відізвати свою заяву. Втім, зробити цього не змогла, бо тітка паспорт не віддала. Нотаріус же переконує: Ірина навіть не натякнула, що підписує документи не з власної волі.

Адвокат каже, що тітка не мала права розпоряджатися майном племінниці, бо не є опікуном Ірини. Тепер квартиру можна повернути лише у судовому порядку, бо нотаріальні дії увійшли в силу.

У міліції підтверджують: Ірина дійсно зверталася до них щодо зниклого паспорта. Якщо виявиться, що тітка викрала документ, її можуть притягнути до відповідальності.

Зараз Ірина більш за все боїться, що опиниться на вулиці, тож разом з юристами готується позиватися до суду, аби повернути право на житло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі