Суспільство

У Житомирській області виявили скажених лисиць, борсуків і куницю

2 October 2013, 09:11

У Житомирській області цього року на сказ захворіли 50 тварин.

Про це йдеться у повідомленні Держсанепідслужби Житомирської області.

«В 2013 році в області розподіл захворілих на сказ тварин має таку структуру: із зареєстрованих 50 випадків сказу: лисиць – 26, куниця – 1, борсук - 2, собак – 14, котів – 6, голів ВРХ – 1», - інформують в СЕС.

Найбільш інтенсивно епізоотичний процес протікає в Малинському районі – 11 випадків, Житомирському – 6 випадків,  Ємільчинському та Новоград-Волинському – по 5, Любарському – 4. В Баранівському, Бердичівському, Лугинському, Овруцькому, Попільнянському, Радомишльському районах випадки захворювання серед тварин не реєструвались.

За інформацією Державної ветеринарної та фітосанітарної служби в Україні, з 2006 по 2008 рік найбільша концентрація хворих на сказ тварин відмічалась в східних та північно-східних областях, а вже з 2009 почав формуватися епіцентр сказу в північно-західних регіонах України, а саме: (Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській областях). В 2010 – 2012 рр. за рахунок стрімкого розвитку епізоотії сказу на прилеглих до цих областей територіях, а саме: в Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській областях нозоареал сказу вже займав територію 7 областей.

В 2012 році - кількість хворих тварин в цих 7 областях становила 48% від усіх випадків сказу в Україні.

За 8 місяців 2013 року  вдалося  відчутно знизити концентрацію сказу на території цих 7 областей. З початку цього року - кількість хворих тварин в названих регіонах становить 33% від усіх випадків сказу в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, 29 вересня в Овруцькому районі Житомирської області вовк пошматував двох жінок. Хижак виявився скаженим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі