Події

Житомирські лісівники слідкуватимуть за здоров'ям кабанів-нелегалів

3 October 2013, 17:43

 Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України Житомирську область визнано загрозливою зоною щодо можливого занесення збудника африканської чуми свиней.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба житомирського обласного  управління лісового та мисливського господарства.

На міграційних шляхах дикого кабана в межах профілактичної смуги вздовж державного кордону з Республікою Білорусь встановлять «живопастки» з метою відбору проб для проведення Держветфітослужбою лабораторних досліджень.

Управління зобов’язує керівників підвідомчих підприємств, в яких є підсобні господарства з вирощування та утримання свійських свиней, провести вакцинацію всього свинопоголів’я, а ферми  перевести на закритий режим роботи.

Крім того, єгерська служба постійно спостерігатиме, чи не з'явилися в угіддях дикі кабани з підозрою на захворювання африканською чумою, а в разі виявлення таких чи загиблих тварин – відразу повідомлятиме управління ветеринарної медицини.

Як повідомляв Житомир.info, через африканську чуму свиней з 25 вересня тимчасово призупинено рух транспорту у деяких місцевих пунктах пропуску через державний кордон України з Російською Федерацією і Республікою Білорусь.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі