Місто

На розі Київської-Театральної у Житомирі встановлять пам’ятник польському музиканту Падеревському

16 October 2013, 14:12

У Житомирі збираються встановити пам’ятник польському музиканту Ігнацію Яну Падеревському.

Відповідний проект рішення 15 жовтня був опублікований на офіційному сайті мерії і 16 жовтня, не зважаючи на закон про доступ до публічної інформації, питання було внесене в порядок денний міськвиконкому.

«Розглянувши клопотання Генерального консульства Республіки Польща у м. Вінниці щодо надання згоди на встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському, видатному державному діючу та музиканту, на розі вулиць Київської та Театральної виконавчий комітет міської ради вирішив надати Генеральному консульству Республіки Польща у м. Вінниці згоду на організацію благоустрою території на розі вулиць Київської та Театральної шляхом встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському.

Управлінню комунального господарства міської ради, до встановлення пам’ятника, здійснити перенесення скульптури, що знаходиться на розі вулиць Київської та Театральної, на територію бульвару Старого», - йдеться у проекті рішення.

Члени виконкому надали згоду на встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському.

Відповідно до презентованої схеми, висота пам’ятника польському музиканту буде 5,5 метра: 2,5 метра - скульптура та 3 метри п’єдестал. До семигранного постаменту діаметром 1,1 метра вестимуть сім сходинок.

Пам’ятник має з’явитися приблизно на цьому місці 

Очевидно, саме цю скульптуру перенесуть на Старий бульвар 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі