Місто

Люди переробили хатку у 2-поверхівку, а тепер влада Житомира відмовляється надати дозвіл на цю реконструкцію

20 November 2013, 08:55

 Про реконструкціє однієї з квартир у приватному будинку №33 на вул. 1 Травня Житомир.info вже розповідав, але історія має продовження.

Квартиру у цьому столітньому будинку по вулиці 1 Травня житомирянка Наталія Соломикіна разом з чоловіком придбала минулого року. Пара почала реконструювати свою частину будинку і надбудовувати другий поверх.  Але тепер, коли споруда майже готова, у міськраді відмовляються надавати їм містобудівні умови та обмеження:

«Я думаю, тут є якась зацікавленість міської ради щодо ненадання даній реконструкції містобудівних умов та обмежень. В чому полягає ця зацікавленість я не знаю, проте, як юрист я вважаю, що є всі законні підстави щодо надання містобудівних умов та обмежень по даній реконструкції. У нас є всі необхідні документи»,- говорить жінка.

Через помилку проектанта, який не врахував відсутність дозволів на початок реконструкції, інспекцією ДАБК на власників вже було накладено штраф, який зараз оскаржують у суді.

У міському управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища кажуть, що у них є законні підстави не давати Соломикіним містобудівні умови та обмеження. Зокрема, частина квартири знаходиться у межах «червоних» ліній, де ні будувати ні реконструювати не можна. За словами в.о. начальника управління Олени Крижанівської, відповідно до державно-будівельних норм України розміщення і будівництво наземних об’єктів житлово-цивільного, промислового призначення та інших капітальних споруд, крім об’єктів транспорту та інженерних мереж, в межах «червоних» ліній вулиць і доріг забороняється.

Незважаючи на дозволи та експертні висновки, поки невідомо, що буде зі зведеним двоповерховим будинком. В обласній інспекції державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) кажуть, що у подібних випадках не виключають навіть знесення вже готової споруди. Але Соломикіна має намір судитися за свою власність.

Такий вигляд мала частина будинку на вул. 1 Травня, 33 на початку цього року (фото з архіву редакції)

Проект рішення міськвиконкому, опублікований на сайті міської ради 14.11.13

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі