Події

Житомирський активіст Дмитро Ткачук позиватиметься в суд проти роботодавця, який його звільнив

19 December 2013, 12:00

 Через свою громадську діяльність позбувся роботи голова житомирського осередку партії «Демократичний Альянс» Дмитро Ткачук.

Хлопець переконує, його звільнили через тиск влади на власника підприємства, де активіст працював понад три роки. Без уточнення причин півтора місяці тому Ткачуку повідомили, що той має звільнитися за власним бажанням.

Спершу Дмитра змусили взяти відпустку, коли ж він повернувся, побачив, що на його місці працює інша людина. А за кілька днів повідомили, що він звільнений через прогули.

Втім керівник підприємства переконує – на нього не тиснули, Дмитра він звільнив з власної волі.

«Він на роботу не ходить, не вийшов на роботу, тому звільнили. Людина на всьому піар робить, що ми можемо помішати», - сказав вже колишній роботодавець активіста Олександр Ракович.

Зараз Дмитро ще більш активно займається громадською діяльністю і готує позов до суду, аби його поновили на робочому місці.

«На моє глибоке переконання однозначно з боку підприємства є порушення прав Дмитра Ткачука, оскільки в даному випадку не мав місця прогул, а мав місце фактичний не допуск до робочого місця. У даному позові ми будемо вимагати поновити його на роботі, стягнути заробіток за час вимушеного прогулу і моральну шкоду. Щодо розміру моральної шкоди Дмитро сам визначиться», - каже адвокат Олексій Ясюнецький.

Дмитро Ткачук впевнений – якщо зараз він не оскаржить своє звільнення, то завтра й інші роботодавці виганятимуть людей через їх громадську діяльність. А ще для подальшого працевлаштування активіст шукає роботодавця, який би не боявся тиску влади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі