Культура

На Батьківщині Лесі Українки, в місті Новограді-Волинському, святкують 136-ту річницю від дня її народження

22 February 2007, 09:48

Протягом майже всього лютого  в Новограді-Волинському проходять святкові заходи, присвячені 136-тій  річниці від Дня  народження нашої славної землячки Лесі Українки. В ці дні зросла кількість відвідувачів літературно-меморіального музею Лесі Українки та музею родини Косачів. У міському Палаці культури працює виставка робіт учнів художньої школи, присвячена життю і творчості поетеси. В музеї родини Косачів демонструються    ілюстрації до творів Лесі Українки.  В міських  бібліотеках відкрито  книжково-ілюстративну виставку “Віки минуть, а люди йтимуть знову, щоб осягнуть душі твоєї цвіт”.
Особливо змістовно насиченим  на заходи,  присвячені Дню  народженню нашої  землячки виявився тиждень з 19 по 25 лютого. Так, в міському Палаці культури відбувся  конкурс читців  поезії Лесі Українки; в музеї родини Косачів відбулись театралізовані читання „На іменини до Лесі”. На лекцію-концерт “Леся Українка і музика” запрошують  шанувальників поетеси    учні та  вчителі  дитячої музичної школи.
За традицією, 25 лютого у 136-й День народження Лесі Українки  в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудеться плеяда паростків Лесиного краю “Якщо ти справжній син свого народу, був завжди гідний імені його”. Вперше  учасниками зібрання, разом з лесезнавцями, молодими поетами, будуть лауреати премії Лесі Українки  з Житомирської області. В цей же день в  міському Палаці культури о 14 годині  всі шанувальники творчості Лесі Українки, представники міської  влади покладуть  квіти вдячності  до пам’ятника  геніальної поетеси.  Після чого відбудуться  літературно-музичні зустрічі “Прийшла не в гості, не кудись – додому...” за участю переможців конкурсу читців поезії Лесі Українки, артистів Житомирської та Рівненської обласних філармоній, Житомирського обласного музично-драматичного театру, учнів та вчителів дитячої музичної школи, учасників літературної студії музею родини Косачів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі