Суспільство

Житомирським лікарням подарували чудотворні ікони зі святої гори Афон для підтримки онкохворих

16 January 2014, 09:11

 15 січня представниці громадської організації «Житомирський обласний клуб ділових жінок» привезли чудотворні ікони для підтримки онкохворих.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Три з семи ікон «Всецариця» (або грец. «Пантонасса»), які привезли зі святої гори Афон, були доставлені до гематологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського, Житомирського обласного онкологічного диспансеру та  відділення онкогематології Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Ще чотири ікони, придбані клубом жінок у Греції, будуть передані в райони області.

Прес-служба облдержадміністрації повідомляє, що медичному персоналу відділень та пацієнтам ікони передавав священник Української православної церкви Богдан Лядобрук. Святий отець наголосив на тому, що саме ця ікона «Всецариця», привезена з найсвятішого місця – гори Афон, має чудотворну силу – зцілення онкохворих людей. Тому потрібно вірити і молитися, аби одужання настало.

«Сьогодні у гематологічному відділенні обласної лікарні перебуває 46 пацієнтів, 98% з яких мають злоякісні захворювання – лейкемію, злоякісні лімфоми. Це хвороби, які потребують тривалого та важкого лікування. В області таких пацієнтів налічується 1200 чоловік. За статистичними даними такі діагнози в рік отримають близько 200 жителів нашого регіону. Пацієнти із злоякісними захворюваннями лікуються спочатку мінімум півроку або рік, а потім потребують постійного нагляду та підтримки, тому повертаються до відділення знову», - говорить завідуюча гематологічним відділенням Житомирської обласної клінічної лікарні Таміла Лиса.

Головний лікар Житомирського обласного онкологічного диспансеру Борис Гуля зазначає, що, зважаючи на тяжкість лікування онкологнічних захворювань, духовність відіграє дуже велику роль. Адже віра допомагає людині отримати надію, нові сили для одужання.  Борис Михайлович розповів, що кожного року за лікуванням до онкодиспасеру звертається близько чотирьох тисяч людей.

Завідуюча онкогематологічним відділенням Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Чмут Людмила зазначила, що за останні роки завдяки використанню світової медичної практики у лікуванні онкогематологічних захворювань більшість дітей одужають.

«Минулого року через відділення пройшло близько 700 дітей, частина з яких були просто на обстеженні, а частина на лікуванні. Сьогодні у відділенні 32 дитини, які потребують важкого і тривалого лікування. Тому такі привітання із святами є важливими як для дітей, так і для дорослих. А духовна складова батькам хворих дітей допомагає вірити та надіятися», - сказала Людмила Чмут.

 

Фото Катерини Тарановської

Довідково: ікона «Всецариця» – одна із найвідоміших у світі чудотворних ікон. Оригінал ікони зберігається в монастирі Ватопед, на горі Афон у Греції. У святій Ватопедській обителі (біля східної колони собору) на горі Афон, знаходиться чудотворна ікона Божої Матері, що називається «Всецариця» («Пантанасса») . Ця невелика ікона XVII століття з давніх часів приваблювала в монастир чималу кількість паломників, що шукали заступництва і втіхи у Пречистої Діви. Відомі багаточисленні випадки зцілень від раку, що стались після молитви перед «Всецарицею». Списки цієї ікони розсилались по різних країнах, де також від них проявлялись чудесні зцілення та навернення до віри. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі