Культура

Зі Стокгольму до Житомира приїхала виставка дитячих коміксів про сталий розвиток

29 January 2014, 11:15

Зі Швеції повернулась виставка коміксів українських учнів про сталий розвиток. Її тур Україною розпочнеться з Житомира.

Про це повідомляють організатори виставки.

Розпочався всеукраїнський тур вернісажу коміксів на тему сталого розвитку, авторами яких виступили учнів з усієї України. У своїх коротких мальованих історіях діти зображають героїв, які на своєму шляху розв'язують актуальні на сьогодні проблеми раціонального використання ресурсів, екодружнього та відповідального стилю життя.

Виставка стартує у Житомирі: 29 січня, о 13:00, у холі Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на вулиці Михайлівській,15 відбудеться її презентація.

«Ми ознайомимо гостей заходу з поняттям сталого розвитку та освітою для сталого розвитку. Викладач з Баранівської школи №2 Володимир Кравчук проведе майстер-клас з малювання коміксів. У Житомирі виставка триватиме до 31 січня. Запрошуємо усіх охочих до участі», – розповіла координатор виставки у Житомирі, завідувач кафедри методики викладання навчальних предметів Інституту Таїсія Смагіна.

На виставці представлено понад 25 найкращих учнівських робіт, що брали участь в українсько-шведському проекті «Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів». Першими вернісаж побачили мешканці Швеції, де він проходив з 3 по 14 грудня 2013 року у публічній бібліотеці Стокгольму.

За законами жанру герої коміксу зіштовхуються з проблемою людства, яку потрібно вирішити. Для цього герої повинні сформувати сталу поведінку. На своєму шляху вони дізнаються про універсальність людських здібностей, і це відкриття надихає їх на досягнення.

«Важливо, що у всіх коміксах, які намалювали діти, завжди є надія і вихід із проблемної ситуації, а не приреченість. Це було однією із наших цілей – надихнути дітей та показати, що вихід завжди є. У Стокгольмі виставка пройшла на «ура». Загалом малювання коміксів у Швеції це ціла традиція. Ми запозичуємо цей досвід вираження ідей у коротких мальованих історіях для роботи учнів з учителями», – розповіла координатор проекту Тетяна Ремех.

З Житомира виставка відправиться у Рівне, де розпочне свою роботу 2 лютого, далі у Тернопіль, Білу Церкву, Черкаси, Миколаїв, а завершиться тур у Києві. Загалом у кожному місті вернісаж буде відкритий впродовж тижня та супроводжуватиметься різними заходами.

Виставка проходить у рамках проекту «Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів», який реалізує в Україні організація «Вчителі за демократію та партнерство» спільно зі шведськими колегами – міжнародною мережею освітніх організацій «Глобальний план дій» (GAP).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі