Місто

У Житомирі комунальники не встигають зафарбовувати написи на фасадах будинків

17 February 2014, 09:59

У Житомирі на фасадах будинків часто можна побачити різноманітні малюнки-графіті та написи, в тому числі, з нецензурною лексикою. Мешканці скаржаться, ВЖРЕПи фарбують фасади та нарікають на великі затрати і фарби, і часу на те, щоб повернути будинку естетичний, нормальний вигляд.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської мерії.

За словами Анатолія Загребельного, начальника КП ВЖРЕП № 3, який обслуговує будинки у центральній частині міста, з кожним роком написів на фасадах з’являється все більше і більше, і комунальники ледь встигають їх зафарбовувати.

«З кожним роком у Житомирі фактів, коли пишуть на фасадах будинків і коли їх розмальовують, все більше й більше. Крім того, розмальовують не тільки фасади, але й плитку, яку не пофарбуєш зверху фарбою, бо який тоді будинок матиме вигляд. Фарбу iз плитки неможливо змити ні розчинником, ні водою, нічим», – зазначає Анатолій Загребельний.

Як приклад начальник КП ВЖРЕП № 3 наводить фасади будинків за адресами: Майдан Соборний, 3/2, Майдан Соборний, 4, Майдан Соборний, 5.

«Фактично ці будинки є центральною частиною міста. Проте, як би ми не старались відмити плитку не виходить. Для того, щоб фасади будинків мали естетичний вигляд, були в нормальному стані, ми їх фарбуємо спеціальною фасадною фарбою, яка є дороговартісною. Тому, в першу чергу, ми несемо затрати матеріальні – виконуємо роботи, які не входять у вартість тарифу і мешканці нам їх не оплачують. А це додаткове навантаження на підприємство: вимушені купувати фасадну фарбу, зафарбовувати ці написи по декілька разів, як мінімум, двічі, бо з першого разу напис повністю зафарбувати не можна. По-друге, несемо затрати часу. Оскільки працівники замість того, щоб прибирати закріплені за ними території, вимушені фарбувати розмальовані фасади», – розповів Анатолій Загребельний.

За підрахунками, щоб зафарбувати напис на стіні на площі 4-5 кв. м., потрібно витратити щонайменше 1 л. фарби, таким чином однієї 3-літрової банки фарби, яка коштує близько 70 грн., вистачає лише на 12 кв. м. стіни. А розмальованих фасадів у центрі Житомира дуже багато.

«На жаль, жодного разу спіймати «на гарячому» людей, які пишуть чи малюють на фасадах будинків, ні мешканцям будинків, у яких пошкодили фасад, ні працівникам ВЖРЕПу не вдалось», - зізнався Анатолій Загребельний і попросив людей, які пишуть і малюють на фасадах, малювати у відведених місцях, наприклад, на папері у художніх школах, або вдома. 

Фото прес-служби Житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі