Місто

Житомирські підприємці обіцяють блокувати Торгівельний центр, поки їм не зменшать орендну плату

4 March 2014, 16:46

У Житомирі близько двох сотень підприємців заблокували вхід у Торгівельний центр, протестуючи проти підвищення їм орендної плати.

Люди кажуть: наприкінці лютого вони написали листа на ім'я директора, вимагаючи зменшити суборенду мінімум на 30%. Натомість їм повідомили, що навпаки збираються підняти вартість оренди.

«Ми писали буквально в 20-х числах листи, збирали підписи з усього Торгового за те, щоб нам знизили орендну плату на 50%. У відповідь на наш лист нам її підняли на 30%. Ми є заручниками цього договору, коли за свої гроші побудували ці бутіки і ще платимо таку космічну оренду. Ми не в змозі більше платити, бо у людей немає грошей, вони не можуть зараз купити елементарного, найпростішого, а що вже говорити про одяг», - бідкається підприємець Марина.

Її повністю підтримує колега - бізнесвумен Марія. Жінка переконує: клієнтів зараз немає, ніхто нічого не купує, а орендна плата тільки росте. Крім того, кажуть люди, нещодавно майже вдвічі підвищилась вартість компослуг.

Люди нарікають на те, що власники приміщення не йдуть на поступки і на те, що взагалі ніколи не бачили хазяїна, тому не знають, кому платять такі великі гроші. Кажуть: краще б передали Торгівельний центр назад у комунальну власність, щоб їх кошти йшли на розвиток міста.

З ініціативою створити профспілку житомирських підприємців виступили найбільш активні бізнесмени. Вони кажуть, що за допомогою такого інструмента відстоювати права підприємців буде легше.

До людей вийшла директор Торгівельного центру та запропонувала орендарям написати листи зі своїми вимогами.

Підприємці написали листа на ім'я директора Торгівельного центру з вимогою переглянути умови договору та зменшити базову орендну плату на 50%. У разі відмови керівництва виконати ці вимоги, підприємці обіцяють продовжувати бастувати і блокувати роботу закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі