Місто

В Житомирі урочистою ходою, читанням віршів та покладанням квітів вшанували 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

9 March 2014, 14:04

Двохсотріччя з дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка вшанували в Житомирі.

Зранку 9 березня кілька сотень житомирян зібрались на майдані Корольова та вирушили урочистою ходою до пам’ятника Тарасові Шевченку. За словами голови Житомирської облдержадміністрації Сидора Кізіна, вірші великого Кобзаря не втрачають своєї актуальності і сьогодні.

«Те, що Шевченко писав, усе, як про сьогоднішні події. Він нам дав базові принципи, дав нам дороговкази. З його словом ми продовжуємо боротьбу”», - сказав Сидір Кізін.

В урочистій ході також взяв участь і народний депутат України Геннадій Зубко з дружиною. Нардеп каже, символічним є те, що події, які відбуваються в державі, співпадають з двохсотріччям великого поета.

«Дуже приємно, що саме в двухсотріччя від дня народження Шевченка відбуваються такі події. Події, які, в першу чергу, згуртовують український народ, згуртовують українську націю, і дуже приємно бачити людей, які ще вчора відстоювали незалежність України на барикадах, а сьогодні відновлюють Україну, як нову державу», - сказав Геннадій Зубко.

На завершення акції близько восьмисот житомирян заспівали державний гімн та поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Участь у покладанні квітів також взяли голова обласної ради Віталій Француз, перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин, секретар міської ради Любов Цимбалюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі