Події

Підліток з Житомирщини „клепав” українські гривні

22 February 2007, 17:11

Виявляється, самостійне виготовлення грошової купюри не потребує значних зусиль і великого розуму. Як стверджують правоохоронці, частіше за все купюри виготовляють з використанням копіювально-розмножувальної техніки. Тому під час зволоження барвник, як правило, маститься. Не дотримується і щільність паперу. Відсутні будь-який рельєф та водяні знаки. Цікаво, що в 90 % фальшиві гроші виготовляються найпростішим способом: спочатку за допомогою сканера купюри виводять на комп’ютер, а потім роздруковують на звичайному папері за допомогою струменевого принтера.

Саме так і вчинив 16-річний житель с. Івановичі Червоноармійського району, який виготовив українські гривні, не виходячи з власної кімнати. Кмітливий хлопчак вирішив перевірити, чи вдасться йому щось придбати за „свіженькі” гроші, й завітав до продовольчого магазину у селищі Червоноармійськ. За продукти харчування юнак розрахувався двома купюрами номіналом 50 гривень. Проте їх справжність викликала сумнів у продавщиці. Та поки вона визначалася з їх якістю, юнак безперешкодно залишив приміщення магазину.

Переконавшись у тому, що гроші все-таки фальшиві, продавщиця одразу повідомила про цей факт працівників міліції. Правоохоронці оперативно встановили особу фальшивомонетника та затримали його.

Як повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області, порушено кримінальну справу за ст. 199 ч. 1 (Виготовлення також збут підробленої  національної  валюти  України у вигляді банкнот) Кримінального кодексу України.

Скільки ще купюр українських гривень вдалось підробити школяру та чи були факти збуту встановить слідство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі