Події

Житомирська райдержадміністрація опиралася, але все ж повернула людям 202 земельні ділянки

14 March 2014, 18:13

 У ході перевірки, проведеної прокуратурою Житомирського району щодо законності передачі райдержадміністрацією в оренду земельних ділянок, встановлено порушення.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області

«Райдержадміністрацією незаконно передано в оренду приватним підприємствам 202 земельні ділянки вартістю понад 3,2 млн грн, які перебували у приватній власності громадян. Землі загальною площею майже 460 га призначались для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою району на усунення порушень земельного законодавства було внесено райдержадміністрації подання. У зв’язку з відхиленням подання, до суду подано позов про визнання бездіяльності райдержадміністрації.

«Лише після відкриття судом провадження по справі, головою райдержадміністрацією порушення добровільно усунено. Зокрема, внесено зміни до оскаржуваних розпоряджень і договорів оренди та виключено з них 202 земельні ділянки, які належать громадянам», - наголошує прокуратура Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов звільнив голову Житомирської райдержадміністрації Андрія Кулика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі