Україна

У Миколаєві скоєно напад на будинок бізнесмена. Злодіїв затримано

5 February 2008, 09:42

Компанію молодиків, яка пограбувала будинок приватного підприємця, затримали миколаївські міліціянти. На помешкання комерсанта трійцю спритників навела його колишня співробітниця. З будинку злодії винесли усе золоті прикраси та 12 000 гривень.

Навідницю та одного з підозрюваних у нападі на будинок комерсанта міліціянти затримали на виїзді з Вознесенська. Ще двох учасників пограбування оперативники відшукали в одному з барів міста.

Владислав Гнатенко, співробітник УМВСУ в Миколаївській області: «Вот такая вот обычная сезонная шапочка у бандитов превращается в маску. К этому всему прилагаются еще пару аргументов: пистолет, а в нашем случае еще и молоток, которым было совершено преступление».

Затримані розповідають, що на справу пішли за наводкою. Мовляв, колишня колега постраждалого комерсанта розповіла, що чолов’яга тримає в будинку багато готівки.

Підозрюваний: «Мы узнали от девушки, что дома есть деньги. И пошли на кражу. Она сказала, что дома никого не будет. Когда мы пришли, увидели, что свет не горит».

Олег Черноморець, керівник відділу Вознесенського МВ міліції: «Подойдя к входным дверям в дом, попытались открыть дверь. Ничего не получилось. Начали выламывать. Оторвалась ручка полностью с замком. Но ничего не вышло. Дальше подручными средствами попытались взломать. Однако дверь удержалась. Хозяева продолжали дальше спать, ничего не видели».

Нападники були впевнені, що господарів немає вдома. Тому злочинці мали намір будь-що вдертися до будинку.

Олег Черноморець, керівник відділу Вознесенського МВ міліції: «Подошли к крайнему окну, где опять-таки подручными средствами, которые нашли во дворе домовладения, выбили окно. По очереди один за другим проникли в комнату домовладения, где из соседней комнаты к ним вышла женщина с ребенком 6-летним. Увидев преступников, они начали кричать, плакать».

Крики дитини та дружини розбудили господаря. Коли чолов’яга побачив зброю та людей у масках – одразу все зрозумів.

Валерій, постраждалий: «Я начал упрашивать тоже. Говорю - не трогайте жену и ребенка, деньги вот там лежат, берите деньги. Забрали они деньги. Единственное, что помню хорошо, это когда начал упрашивать жену и ребенка не трогайте, ответ – нам в западло или что-то детей трогать».

Виходили нападники через ті самі двері, які не змогли відчинити знадвору. Перепону просто вибили. Десять днів потому всіх учасників нападу затримали.

Олександр Граб, керівник Вознесенського МВ міліції: «Затриманими виявилися молоді люди віком від 21 до 34 років, двоє з яких раніше судимі неодноразово за крадіжки, за майнові злочини, за розбійні напади. Порушена карна справа 187 ч. 3. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років». 

НТН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі