Суспільство

Дмитро Тимчук, який представляє «Інформаційний спротив», родом з Бердичева

28 April 2014, 14:37

 Представник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук – родом з райцентру Бердичів Житомирської області.

Про це на сайті РІО-Бердичів написав колишній військовий, бердичівлянин Ігор Зонов.

«З Дмитром Тимчуком ми знайомі багато років, тому що обидва працювали в одній системі - були військовими журналістами. Діма після закінчення Бердичівського політехнічного коледжу навчався на факультеті журналістики ЛВВПУ у Львові. Потім, за розподілом, потрапив до Києва, служив і працював у газеті військ ППО , потім в «главку» Національної гвардії України, не нинішньої, а тієї , яка була в перші роки незалежності, потім служив в структурних підрозділах Міноборони України», - пише Зонов.

Як військовий журналіст, Дмитро Тимчук бував в наших миротворчих місіях – три рази в Іраку, потім в Косово та Лівані. Звідти писав дуже цікаві статті. Після відряджень частенько заїжджав в Бердичів – до чорноти засмаглий, повний вражень і творчих планів. У райцентрі проживають його батьки, тому й не дивно, що всі далекі мандри Дмитра закінчувалися тут.

Вже декілька років Тимчук – головний редактор інтернет-проекту «Флот2017» і керівник громадської організації «Центр військово-політичних досліджень». З того часу, як на кордонах України з'явилися «зелені чоловічки» Дмитро став координатором групи «Інформаційний опір». Як досвідчений журналіст, він відчув, що саме в цьому питанні у нас панує повний інформаційний вакуум. І як тільки у Фейсбуці активно запрацював його «Інформаційний опір», багато тих, кого цікавить питання Путінської військової авантюри, можуть з перших рук дізнатися новини.

Спочатку було багато інформації по Криму, зараз – по подіям на південному сході України... І майже на всіх каналах під час випусків новин, показують коментарі, дають інформацію, підготовлену керівником «Центру військово-політичних досліджень» Дмитром Тимчуком.

«Ось такий журналіст-міжнародник виріс в місті Бердичеві в простій офіцерській сім'ї», - підсумовує свої спогади Ігор Зонов.

Фото зі сторінки Дмитра Тимчука у фейсбук

Житомир.info за матеріалами РІО-Бердичів

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі