Місто

Житомирські перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до 3,50 грн.

29 April 2014, 12:50

У Житомирі приватні перевізники хочуть підвищити вартість проїзду в міських маршрутках.

Про це 29 квітня під час брифінгу щодо реформи транспортної системи Житомира розповів заступник міського голови Сергій Сухомлин.

«Зараз приватні перевізники звертаються з проханням про підняття вартості проїзду. За їхніми підрахунками, вартість проїзду повинна бути на рівні 3,20-3,50 грн.», - поінформував Сухомлин.

Він зазначив, що питання стосовно підвищення ціни на проїзд, швидше за все, буде винесене на наступне засідання міськвиконкому.

«Найближчий виконком не буде розглядати це питання, але, думаю, на наступний виконком перевізники будуть виходити з ним», - сказав Сергій Сухомлин.

Начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Володимир Клинчук наголосив, що перевізники мають обґрунтувати запропоноване підвищення вартості проїзду.

«Є постанова Кабінету Міністрів щодо спеціальної методи розрахунків, згідно з якої перевізники нам надають свої розрахунки. Вони нам надали ці розрахунки, але ми їх відправили на доопрацювання: там не враховані усі необхідні пункти. Вони доопрацюють, нам нададуть знову, департамент економіки перевірить, і після того, як їхні пропозиції зійдуться з розрахунками, питання буде виноситись на засідання міськвиконкому», - пояснив Клинчук.

Сухомлин висловив сподівання, що перевізники переглянуть своє рішення стосовно підвищення вартості проїзду, адже ціна на паливо почала знижуватись.

Нагадаємо, що зараз вартість проїзду у більшості міських маршрутках Житомира складає 2,50 грн., на деяких маршрутах автобуси возять людей за 1,75 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі