Місто

На ремонт житомирських шкіл з бюджету виділено лише 1 млн. 610 тис. грн., без допомоги батьків не обійтися, - Полівода

13 May 2014, 14:54

Без батьківської допомоги підготувати житомирські школи до роботи у 2014-2015 навчальному році неможливо.

Про це під час брифінгу 13 травня говорила начальник управління освіти Житомирської міської ради Надія Полівода.

«У цьому (навчальному) році на поточні ремонти шкіл Житомира виділено усього 23,5 тис. грн. Це дуже мало, але більше, ніж у минулому році. Поточні ремонти закладені в бюджеті за рахунок розрахункового показника Міністерства освіти. Ще 86 тис. 263 грн. виділено на закупівлю необхідних матеріалів. З бюджету міста Житомира виділено більш як 1,5 млн. грн. видатків на капітальні ремонти шкіл в рамках підготовки до нового навчального року», - сказала Надія Полівода.

Таким чином, загальна сума виділених коштів на підготовку навчальних закладів Житомира до роботи у новому навчальному році склала близько 1 млн. 610 тис. грн.

Як уточнила начальник управління, за рахунок видатків на капітальні ремонти в Житомирі уже розпочато капітальний ремонт покрівлі 12-ї школи, завершується ремонт покрівель 25-ї та 30-ї шкіл, покрівлі та внутрішнього санвузла 15-ї школи, у планах ремонт системи теплопостачання міського колегіуму.

Доповідач погодилася з тим, що державних коштів, виділених безпосередньо на поточний ремонт, у розрізі кожного навчального закладу вистачить хіба що на десяток банок фарби.

«У минулому році батьківська допомога склала 4 мільйони гривень. Ці кошти пішли як на ремонт, так і на закупівлю необхідного обладнання. У цьому році, якщо буде виконаний кошторис і батьки допоможуть, буде на тому ж рівні. Тому що, якщо ми знаємо та сама фарба – ми дійсно просимо батьків допомогти нам», - сказала Надія Полівода.

Начальник управління освіти Житомирської міської ради Надія Полівода

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі