Події

В Словянську терористи обстріляли блок-пост із засідки у дитсадку, загинув житомирський десантник

19 May 2014, 10:47

 Вранці 19 травня у Словянську Донецької області загинув ще один десантник з Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«19 травня о 04.30 блокпост українських військовослужбовців, що розташований в районі Слов’янська, було обстріляно з міномету. Терористи діяли традиційно цинічно та підступно, із засідки, що розташована на території дитячого садочку в районі залізничного вокзалу міста. Бойовики провокували військовослужбовців на дії у відповідь, щоб змусити українських військових зруйнувати внаслідок обстрілу дитсадочок», - йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

Внаслідок мінометного обстрілу від отриманих поранень загинув солдат мінометного підрозділу окремої аеромобільної бригади Геннадій Беляк. Один військовослужбовець підрозділу отримав поранення, ще двоє контужені. Пораненому надана своєчасна медична допомога, особовий склад перебуває у безпеці. Постраждалих серед мирного цивільного населення немає.

За повідомленням керівника «Інформаційного опору» Дмитра Тимчука,  українські силовики потрапили під мінометний обстріл на горі Карачун поблизу Словянська, де розташована телевишка.

В обласній державній адміністрації Житомир.info повідомили, що загиблий десантник Геннадій Беляк, мешканець села Рихальське Ємільчинського району, 1978 року народження, без батька залишилось двоє дітей. Ще один поранений теж з цього ж села, другий – з Бердичівського району.

Фото зі Словянська, опубліковані 12 травня на сторінці Геннадія Беляка у соцмережі

Нагадаємо, 16 травня Житомир прощався з загиблими десантниками 95-ї аеромобільної бригади.

Як повідомляв Житомир.info, в бою під Краматорськом 13 травня загинули 6 десантників 95-ї бригади, з яких п’ятеро - мешканці Житомирської області та один житель Харкова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі