Культура

У Житомирі на Михайлівській пройшов День української вишиванки

22 May 2014, 09:05

У Житомирі на вулиці Михайлівській 21 травня відбувся День вишиванки, що об’єднав житомирян і гостей міста у почутті гордості за приналежність до України.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

День вишиванки був організований за сприяння Молодіжного активу розвитку області та ряду громадських і студентських організацій міста.

Голова Молодіжного активу розвитку Віталій Сівко сказав, що Житомир символічно підтримує місто Чернівці, де у 2011 році було встановлено рекорд вишиванок. Одночасно у місто вийшло 4189 осіб у вишиванках, які вишикувалися в наймасовіший живий тризуб.

Організатор цієї акції в Чернівцях Олександр Ткачук розповів про те, що ідея її проведення виникла у студентському середовищі, а вже згодом до неї приєдналися й інші жителі міста.

«Подібні заходи мають глибоке символічне значення, оскільки об’єднують наше суспільство навколо спільних цінностей. Одягаючи вишиванку, яка несе в собі генетичний код української нації, ми самоідентифікуємося та стаємо більш згуртованими», - сказав Олександр Ткачук. Він побажав житомирянам встановити новий вишиваний рекорд.

Гості свята разом виконали Державний Гімн, вшанували хвилиною мовчання загиблих на Сході нашої країни військовослужбовців із Житомирщини та помолилися за Україну. Всі бажаючі мали нагоду оглянути виставку робіт вихованців центру творчості дітей і молоді, а також послухати українські народні пісні та взяти участь у цікавих конкурсах.

 

Вишиванки були цього дня і у коридорах ОДА

Фото Катерини Тарановської (на фото внизу)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі