Місто

У Житомирі на реконструкції Михайлівської зекономлять близько 2 мільйонів гривень

3 June 2014, 17:50

Реконструкцію Михайлівської у Житомирі розпочнуть вже наприкінці червня і планують повністю завершити до кінця літа.

Про це на брифінгу 3 червня заявив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Заміну комунікацій на вулиці Михайлівській планують провести за 10 днів, зекономивши при цьому близько 2 мільйонів гривень.

«Я думаю, що всі ці роботи за липень-серпень ми закінчимо. Уже завезені труби, КП «Житомиртеплокомуненерго» починає заміну тепломереж на вулиці Михайлівській. Спочатку проект реконструкції із заміною комунікацій планувався на рівні 5,5 мільйонів гривень. В результаті перерахунку проекту, сума, в яку ми вкладемося - приблизно 3,5 мільйони гривень», - сказав перший заступник міського голови.

За словами Сухомлина, відмовитися від проекту, запропонованого командою колишнього мера Дебоя, було вирішено не лише через його високу вартість, але з міркувань безпеки: «Чесно кажучи, я таких проектів ще не бачив. На заміну кожного виду комунікацій був зроблений окремий проект. Всі розуміють, для чого це робиться - для того, щоб вкластися в суму до 100 тисяч гривень і не проводити тендер. Тобто, п'ять окремих проектів, ніяким чином не пов'язаних між собою. Старим проектом передбачалося для заміни каналізаційного колектора розкопати вулицю на глибину 3,5 м, і термін заміни був приблизно 120 днів. Ми практично повинні були все літо міняти комунікації на вулиці Михайлівській. Якби ми взялися проводити реконструкцію за цим проектом, то за тиждень-два дощів частина старих будинків на вулиці просто провалилися б. Тому ми змінили проект і на даний момент ми розглядаємо заміну каналізаційного колектора методом санації з допомогою нових полімерних матеріалів за німецькими технологіями. Таким чином, ми зможемо зробити реконструкцію комунікацій за 10 днів і фактично без розкопок», - підсумував Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі