Політика

Віталій Журавський надіслав запит прем’єр-міністру з приводу свинокомплексу у Малинському районі

20 June 2014, 14:40

 Народний депутат Віталій Журавський, обраний по мажоритарному округу №66 у Житомирській області, направив прем’єр-міністру України запит щодо усунення недоліків у роботі свинокомплексу с.Малинівка Малинського району.

Від імені своїх виборців депутат просить провести інспекційну перевірку діяльності свинокомплексу та усунути наявні порушення екологічних вимог.

«З 2009 року на території села функціонує свинокомплекс. Жителі нарікають на специфічний запах, який спричиняє велике поголів’я свиней. Йдеться не лише про сморід, який поширюється від цього об’єкта, а й загрозу потрапляння в грунт, підземні водоносні горизонти шкідливих для здоров’я людей речовин із гноївки та інших відходів виробництва. Власники свинокомплексу ігнорують екологічні вимоги на догоду економічним інтересам і досі не виконали зобов’язань побудувати сучасну очисну установку», - йдеться у депутатському зверненні.

Віталій Журавський зазначає, що мешканці Малинівки намагалися привернути увагу місцевої влади до цієї проблеми, але безуспішно.

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі