Суспільство

У Житомирській області показали можливості сільського зеленого туризму

24 June 2014, 09:59

Засновники екопростору «Тетерівський кіш», що знаходиться на березі річки Тетерів неподалеку від села Городське Коростишівського району Житомирської області, подружня пара Ірина та Сергій Шевченки провели екскурсію для учасників науково-практичної конференції на тему «Розвиток зеленого туризму на Житомирщині».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Родинний центр «Тетерівський кіш», як і щоліта, готовий прийняти на відпочинок, оздоровлення, фізичне та духовне зміцнення дітей та цілі родини. Діти мають можливість поєднати змістовний літній відпочинок та навчання різьбленню у бувалих майстрів-скульпторів, козацькі тренування та забави, фольклорний спів.

Учасникам конференції продемонстрували вміння дітей та дорослих ходити по битому склу та гарячому вугіллі, лежати на дошці з цвяхами. За давніми традиціями відсвяткували свято Івана Купала.

Також у Городському є добре відома за межами області садиба – культурно-мистецький центр «Поліська хата». Це відреставрована хатина ХІХ ст., інтер’єр якої відновлено максимально до відповідного періоду її побудови. Зібрані предмети старовини (рушники, скатертини, посуд, меблі) створюють атмосферу музею української хати. Саме тут часто організовуються ярмарки, фольклорні театралізовані народні свята, вечорниці, фестивалі, тематичні конференції, виставки майстрів народної творчості, художні виставки, пленери, презентації, семінари.

«Поліська хата» є одним із кращих центрів сільського етнотуризму на Житомирщині.

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі