Суспільство

В райцентрах Житомирської області передумали піднімати вартість проїзду до 3 грн.

26 June 2014, 13:06

В Коростені Житомирської області вартість проїзду в міському автотранспорті не підвищуватиметься.

Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті міста Коростеня.

Рішення «Про призупинення дії рішення виконавчого комітету Коростенської міської ради від 18.06.2014 року за № 254 «Про встановлення регульованого тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом по місту Коростеню в режимі маршрутного таксі» було прийняте виконавчим комітетом Коростенської міської ради 25 червня.

Нагадаємо, тижнем раніше виконком підтримав вимогу перевізників та затвердив вартість проїзду в розмірі 3 гривень.

«Як результат – негативний суспільний резонанс, численні запити щодо обґрунтованості підвищення регульованого тарифу. Зважаючи на це, рішення про підвищення вартості проїзду призупинено та вирішено провести детальний аналіз розрахунку регульованого тарифу на перевезення, а також вивчення пасажиропотоку на міських автобусних маршрутах загального користування», - пише Коростенська мерія.

В міській раді уточнили, що нині одна поїздка у громадському транспорті коростенцям, як і раніше, обходиться у 2,50 грн.

Передумали підвищувати вартість проїзду до 3 грн. у Бердичеві. Місцеві перевізники пішли на зустріч пасажирам та звернулись до міської влади з проханням відтермінувати зростання тарифу на проїзд, - повідомляє сайт телеканалу «ВІК». Порадившись, перевізники попросили з 1 липня підвищити ціну на проїзд до 2,50 грн.

Однак, пише місцеве інтернет-видання, посилаючись на перевізників, це тільки перший етап подорожчання – з 1 листопада тариф таки збільшиться до 3 грн.

Нагадаємо, відповідно до рішення міськвиконкому, вартість проїзд у міському громадському транспорті Бердичева з 1-го липня мала зрости на гривню – з 2 до 3 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі