Суспільство

У Житомирській області люди роблять село патріотичним та допомагають сім’ям односельчан-військових

5 July 2014, 11:48

 Чайківська молодь вирішила підкреслити патріотичність села, що знаходиться в Радомишльському районі Житомирської області, розфарбувавши стовпи та зупинку в жовто-блакитні кольори.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

«Зробили це для того, щоб показати що села зовсім не вимирають і в них живуть не лише люди похилого віку, а й молоді, свідомі громадяни нашої держави.  Двоє з яких на даний час перебувають на Сході, третій готується до передислокування в зону АТО найближчим часом», - розповідають мешканці села Чайківка.

З перших днів у військових діях на сході в лавах 95-ї десантної бригади, беруть участь чайківчани – Віктор Жеребчук та Микола Лузан. В обох по двоє маленьких дітей, проте вони пішли до армії добровольцями, щоб захищати цілісність країни.  Третій – Володимир Михайленко, сільський вчитель, має дорослу доньку та сина школяра; пройшов підготовку в 10-му житомирському батальйоні територіальної самооборони. 

Люди не розраховують на підтримку держави і самі опікуються сім’ями солдатів та допомагають бійцям-односельчанам. Для  95-ї бригади неодноразово збирали кошти, висилали посилки з продуктами , водою, речами першої необхідності.  Для Михайленка Володимира, дізнавшись, що односельчанин поїде в зону АТО без належного захисту, зібрали за один день більше 5 тисяч гривень та придбали бронежилет четвертого рівня захисту. Також громада допомагає обробляти землю жінкам солдатів,  ввела для них правило невідпасання худоби в черзі.

«Ми вирішили зробити наше село патріотичним, розфарбувавши стовпи та зупинку в жовто – блакитні кольори. До нас переїхала сім’я з чотирьох чоловік зі Сходу, думаємо, що найближчим часом їх стане більше. Вже декілька разів  до села приїздили біженці, придивлялися до будинків, щоб поселитися саме в Чайківці. Вони також мають бачити, що в нас Україна! Країна яку ми любимо і захищаємо», - наголосив один із представників молоді села Богдан Докиль.

Фото читачів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі