Спікер та лідери фракцій знову не знайшли компромісу

11 February 2008, 14:42
 
На триста п'ятдесят шостий компроміс Арсенія Яценюка, за його власним виразом, парламентарії відповіли черговою відмовою. На сьогоднішній погоджувальній раді спікер та лідери фракцій знову не змогли домовитися про розблокування трибуни.
Арсеній Яценюк, зокрема, пропонував повернутися до розгляду найпринциповішого для опозиції питання щодо НАТО у квітні, коли відбудеться саміт Альянсу у Бухарест. За словами спікера, якщо на саміті вирішать приєднати Україну до Плану дій щодо членства, тоді парламент зможе повернутися до питання про Рефередум. Втім, такий варіант не влаштував парламентарів. Не пристали вони і на пропозицію В'ячеслава Кириленка, який запропонував депутатам проголосувати: визнати чи ні правомірним підпис Яценюка під "листом трьох". Втім, опозиціонери категорично вимагають ЛИШЕ відкликання підпису спікера.

В'ячеслав Кириленко, лідер фракції НУНС: "Коли зараз опозиція знов вимагає, аби голова Верховної Ради відкликав свій підпис мотивуючи це тим, що не було голосуваня, то ми даємо відповідь: давайте таки проведем голосування. Якщо парламент проголосує проти такого підпису, тоді опозиція може так ставити це питання,але якщо буде проголосована постанова, яка передбачає подальші дії, щодо набуття України членства в НАТО, значить це буде офіційна парламентська позиція".

Анна Герман, народний депутат, Партія регіонів: "Все можливо, хоча на ті пропозиції, які зараз озвучив пан Яценюк, ми погодитися не могли. Якщо ти за НАТО, треба казати, що ти за НАТО, якщо ти проти НАТО, то треба казати , що ти проти НАТО, якщо ти за референдум і за рішення народу, значить так і треба казати, але все треба робити публічно і прозоро, не можна грати на два боки".

Чергову спробу домовитись і розблокувати трибуну до завтрашнього засідання парламенту депутати намагатимуться здійснити сьогодні увечері. За словами Арсенія Яценюка, о 19 годині депутати знов зберуться у Верховній Раді, щоб відшукати компроміс. 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі