Суспільство

Зі Сходу та Криму в Житомирську область вже приїхали майже 1,5 тис. людей

18 July 2014, 13:21

Станом на 18 липня, за даними місцевих координаційних штабів, на території Житомирської області налічується 378 об’єктів усіх форм власності, в яких є можливість розмістити 2 тис. 278 осіб (1 тис. 396 – працездатних, 579 – дітей, 160 – інвалідів та людей похилого віку, 143 – хворих, які потребують стаціонарного лікування).

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

За оперативною інформацією, в області вже прийнято та розміщено 1 тис. 349 громадян, з яких 1 тис. 4 особи прибули з Донецької та Луганської областей, а 345 – з Автономної Республіки Крим. 392 особи проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях (зокрема, готель «Житомир», санаторій «Тетерів», табір «Літня церква «Різдва»), а 612 осіб розмістилися у родичів та близьких.

«Харчування громадян у місцях масового поселення організоване волонтерськими, благодійними, релігійними та громадськими організаціями, зокрема БО «Реабілітаційний центр «Шпиталь Майдану». А медичне обслуговування цієї категорії населення організоване шляхом медичного обслуговування за територіальним принципом у стаціонарних закладах системи охорони здоров’я області. Окрім цього, проводиться постійна робота з меценатами, спонсорами та підприємцями з надання необхідної допомоги», - інформують в ОДА.

За словами директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галини Корінної, більшість громадян, які прибувають зі Сходу та Криму в наш регіон, хочуть проживати й працювати в обласному центрі, але таку можливість отримують не всі бажаючі. Саме тому, людям пропонуються хороші умови і в інших населених пунктах області. Окрім цього, Корінна повідомила, що на загальнодержавному рівні вже розроблена, так звана, «дорожня карта». Це своєрідний довідник з усією необхідною інформацією для осіб, що переселяються.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 №213 «Про забезпечення тимчасового проживання сімей, які переселяються з Автономної республіки Крим та м. Севастополя» у Житомирській області допомога надається сім’ям з розрахунку до 75 відсотків вартості проживання на добу, але не більше як 200 гривень на кожного члена сім’ї.

Вже затверджено Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області, у рамках реалізації якої у поточному році виділено 2 млн. гривень з обласного бюджету на зазначені потреби.

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі