Події

Хлопцю з Житомирської області, якому під Луганськом відірвало щелепу, потрібна допомога

28 July 2014, 15:55

Мама 22-річного Олександра Вознюка, якому 4 липня в бою під Луганськом відірвало нижню щелепу, довгий час спілкувалася з сином SMS-ками, бо лікарі заборонили хлопцю розмовляти. У Київському військовому шпиталі йому зробили операцію, яка тривала 9 годин. Людмила Вознюк розповідає про те, як син отримав поранення.

«8 липня його перевезли в Київ, 9 липня робили операцію. Щелепу нижню винесло, нема ні зубів, нема нічого, лікарі позбирали все, що могли. Я його питаю: Саша, синок, як це сталося? Він мені пише: вони рили окопи, а як почало бомбити, то вискочили з екскаватора, від нього нічого не залишилось. Потім, каже, відчув, що в очах зірки заплигали, почав обмацувати обличчя і зрозумів, що верхня щелепа є, а нижня - висить. Тримав усе це у руках і біг до своїх», - каже жінка.

Головне, що син лишився живим, - зі сльозами на очах підсумовує Людмила Вознюк і просить небайдужих допомогти з грошима на подальшу реабілітацію.

Тетяна Мельнийчук практично цілодобово знаходиться біля свого чоловіка, який 26 червня отримав важке осколкове поранення у голову. А з нею - і двійко малолітніх дітей, за якими нікому приглянути.

Старший сержант Віктор Мельнийчук поїхав з дому ще 8 березня. Спершу був у Криму, а під час АТО командував відділенням 1-ї розвідроти 95-ї аеромобільної бригади. Про те, як отримав поранення, чоловік говорити неохоче.

«Він спочатку одне і те саме розповідав, що стріляли танки, що його кидало по всьому полю, уривками, а зараз взагалі про це нічого не говорить, мовчить, напевно хоче забути», - розповідає дружина десантника.

Вони також збирають кошти, бо незабаром Віктору Мельнийчуку робитимуть третю операцію.

У Київському військовому шпиталі нині лікується близько сотні поранених військових, які постраждали під час АТО. Тут переконують: медикаментами та харчами їх повністю забезпечує держава, багато чим допомагають волонтери.

Де лежать поранені військові з житомирських частин, у шпиталі знають дуже добре, бо до них найчастіше приїздять земляки.

«Кожен тиждень або від міста, або від області приїжджає якась делегація. Вони обходять військовослужбовців, які були призвані або служать у житомирських військових частинах. Тобто, Житомирщина показує в цьому напрямку приклад», - говорить заступник начальника головного військово-медичного клінічного центру по роботі з особовим складом Геннадій Перов.

Житомирські волонтери продовжують розміщувати контакти поранених військових та закликають не бути байдужими і допомогти захисникам України.

Список поранених житомирських військових та банківські реквізити, за якими можна перерахувати кошти на їх лікування, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі