Спорт

18-річний житомирянин, який виграв Чемпіонат світу, хоче створити стрілецький клуб у місті

5 August 2014, 13:31

На початку липня житомирянин Владислав Большаков завоював перемогу на Чемпіонаті світу зі стрільби з блочного лука серед студентів. У фіналі турніру він зумів випередити корейця Кім Йонгхо з рахунком 144:142. 

Владислав Большаков розповів Спортивному Житомиру, що ця перемога стала несподіванкою, адже ставка на чемпіонаті робилася на командний залік.

- На чемпіонаті світу ми більше розраховували отримати медалі в «міксах» (коли стріляють команди – дівчина + хлопець). Я виступав в парі з Вікою Дьяковою, однією з найсильніших спортсменок в Україні. Ми непогано почали, вибили команду Нідерландів. Але програли чемпіонам з Мексики і в підсумку стали лише шостими. Позмагатися в індивідуальній першості я вийшов більше для свого задоволення.

На шляху до фіналу Влад виграв чотири поєдинки у перестрілці. Лише в 1/32 він здобув впевнену перемогу. В інших чотирьох зустрічах він спочатку програвав. Але знаходив сили переломити ситуацію і наздогнати суперника, доводячи спаринг до перестрілки.

- У фінальній зустрічі з корейцем я був спокійний. Вважав, що й так зробив все можливе. Суперник був надзвичайно сильним і спершу лідирував. Але пізніше мені вдалося його наздогнати і перемогти, - розповів Владислав.

Золото Влада дозволило збірній Україні здобути п’яте місце у загальнокомандному підсумку та випередити такі традиційно сильні команди, як збірні Англії, Голландії, США, Росії, Франції та Японії.

Зараз Владислав готується до нових змагань і хоче відкрити свій стрілецький клуб в Житомирі.

- Хочу розвивати стрільбу з лука в Житомирі, створити тут аналог клуба, в якому навчався стріляти я сам. Не просто звичайну секцію, де відпрацював дві години і пішов. Це має бути справжній дитячий майданчик, де можна корисно проводити час, спілкуватися, грати, розвиватися. Куди можуть прийти батьки і так само спілкуватися, поки їх діти займаються. В моєму київському клубі була дуже класна атмосфера і в нас хіба що кафетерія не було. Хочу подібне створити в Житомирі. Це цілком реально.

Влад вважає, що в стрільбі з лука головне – зацікавленість. Якщо дітям і дорослим зручно – вони будуть ходити і займатися. Вистачає у хлопця і досвіду, аби навчати дітей. Він виконав норматив майстра спорту в 14 років, щоправда присвоїли його лише в 16, коли Влад вже стріляв на рівні майстра спорту міжнародного класу. Він є багаторазовим чемпіоном України і призером міжнародних змагань.

Нині Владислав шукає меценатів та однодумців:

- Зараз потрібно знайти підходяще приміщення та купити щити. Ходимо по школах, агітуємо. Вже багато батьків дзвонять, питають, цікавляться. Зараз я маю можливість часто бувати в Житомирі. Можу давати приватні уроки. Займатися стрільбою з лука можна років з 9-10. Тоді вже років в 12-13 дитина зможе їздити на змагання. Стрільба з лука – це психологічний вид спорту. Він вчить концентрації, зібраності. Впевнений, багатьом це буде цікаво.

Фото із соцмережі

Житомир.info за матеріалами Спортивного Житомира

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі