Місто

У житомирському СІЗО 18-річна заарештована народила хлопчика

13 August 2014, 13:45

 Одяг для немовлят, підгузки і дитячий візочок у житомирський слідчий ізолятор (СІЗО) принесли спеціалісти міського Центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді. Усі подарунки – для Миколки, новонародженого хлопчика, який з перших днів життя перебуває у стінах слідчого ізолятора.

18-річна мама Миколки знаходиться тут з осені минулого року. Її затримали як підозрювану після резонансного злочину, що стався у Бердичеві, подарункам вона рада, на умови утримання не скаржиться. Усю вагітність вона провела у СІЗО, втім народжувала у звичайному пологовому будинку.

У СІЗО вже не пригадують, коли востаннє у них народжували заарештовані, тож швидкими темпами для породіллі облаштували окрему камеру з усіма зручностями: тут є гарячий душ, санвузол, ванночка для купання малюка, дитяче ліжечко і телевізор. Щоденно жінка з дитиною виходить на двогодинні прогулянки, по кілька разів на тиждень малюка провідує педіатр.

Доки хлопчику не виповниться 2 місяці, молода мама відмовилась від участі у слідчих діях. За словами соціальних працівників, коли малюк підросте, вона планує віддати сина родичам, аби хлопчик виховувався за межами СІЗО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі