Місто

На Михайлівській у Житомирі проводять одразу три акції на підтримку Української армії

13 August 2014, 14:21

13 серпня житомирські активісти на Михайлівській проводять одразу три акції на підтримку армії і закликають людей долучатися.

Намалювати листівку герою, пошити власноруч чохол для аптечки першої допомоги, або поставити підпис під зверненням до президента з вимогою захистити права українських військових, які перебувають у зоні АТО - усе це може зробити кожен, хто прогулюється центром Житомира.

Активістки громадської організації «Демократичний Альянс Жінок» щосереди пропонують маленьким житомирянам написати листа або намалювати листівку пораненим військовим, які зараз лікуються в житомирському шпиталі. За словами Тетяни Сиропятової, у наступний понеділок вони планують провести подібну акцію на майдані Польовому і запрошують усіх охочих приєднатися.

За словами організаторів всеукраїнської акції «Брат за брата», у їхніх планах зібрати мільйон підписів під зверненням до президента Петра Порошенка з вимогою захистити права військових, які зараз перебувають в зоні АТО.

«Зокрема, ми вимагаємо, щоб перед відправленням на передову українських військовослужбовців забезпечували усім необхідним обмундируванням - бронежилетами відповідного класу, кевларовими шоломами тощо, а по закінченню операції надали статус учасників бойових дій. Це треба робити зараз, а не після війни. Ми направимо це звернення не лише президенту, але й міністру оборони та очільнику МВС», - розповідає про суть акції представник житомирського Автомайдану Олександр Таргонський.

Поки одні малюють листівки для українських військових, а інші збирають підписи під зверненням до президента, активісти ПО «Сила людей» просто неба кроять і шиють чохли для аптечок першої медичної допомоги. Перші 50 штук, виготовлені за три дні, найближчим часом відправлять військовослужбовцям однієї з житомирських бригад. Якщо аптечки підійдуть, активісти візьмуться за пошив другої партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі