Суспільство

В Житомирській області рідні чотирьох військових дізналися про їхню смерть від сепаратистів

17 August 2014, 15:48

Про смерть Володимира Степанюка, військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади, мати дізналася телефоном від його убивць. Жінці подзвонили за годину після того, як її сина вбили.

«Є військова частина, є військкомат, який забирав. І я вважаю, що вони мали повідомити. Не мали сепаратисти нам повідомляти про те, що мій син загинув», - розповідає Надія Степанюк.

Іванку, брат якої теж служив у 30-й бригаді, терористи знайшли через соціальні мережі. Жінка, яка назвалася повстанкою зі Сніжного, повідомила, що брата дівчини і трьох його товаришів убили ДНРівці у бою за блокпост. Дівчина довго не могла повірити у те, що її брата більше немає, тоді отримала відео.

«Я їй не вірила, думала, вона просто знущається наді мною, психологічна атака така. А потім вона скидає мені відео і пише: на третій хвилині дивіться уважно, впізнавайте вашого брата», - говорить дівчина.

Щоб дізнатися, що саме сталося на блокпосту, люди звернулися до товаришів військових, які у той страшний момент були там, але встигли врятуватися. Ті розповідають: отримали завдання зайняти вже звільнений блокпост, втім в останній момент щось пішло не так.

Родичі убитих військових кинулися разом оббивати пороги офіційних установ, де могли б підтвердити або спростувати цю інформацію, зокрема звернулися у штаб 30-ї окремої механізованої бригади, однак нічого конкретного їм не кажуть.

«Приходиш в військкомат, а там кажуть: «Ні, в нас такої інформації немає». Ми звертаємося, просимо, щоб зробили запит в АТО по таких людях, чи вони живі, щоб було якесь підтвердження офіційне. Просто вже немає слів, розумієте. Ми не спимо, не їмо толком, нічого. Я розумію, що в них там погана ситуація, нема зв'язку, але чому їхній командир не вийшов на зв'язок і не сказав, що в мене в роті пропали люди - 4 людини. Хоча би якусь інформацію могли дати. Ми нічого не знаємо», - бідкається брат убитого військового Петро Степанюк.

Впродовж останніх чотирьох днів ми намагалися взяти офіційний коментар у керівництва 8-го армійського корпусу щодо ситуації, яка склалася у 30-й бригаді загалом, і цього конкретного випадку зокрема, але марно. Військові від коментарів відмовляються і радять чекати офіційного роз’яснення. Коли воно буде - не уточнюють.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі