Місто

У Житомирі на освіту не вистачає 32 млн. грн., тому миючі засоби для дитсадків доведеться купувати батькам

20 August 2014, 16:00

20 серпня на засіданні Житомирського міськвиконкому обговорювалось питання підготовки освітніх закладів до початку нового навчального року, про що доповідала заступник начальника управління освіти Раїса Кошевич.

На запитання про те, за чиї кошти дошкільні навчальні заклади Житомира мають забезпечуватися канцелярськими товарами, посудом та миючими засобами, Раїса Кошевич зазначила, що придбання необхідних речей має здійснюватись за державний кошт, однак цього фінансування не вистачає.

«Закупівлі мають відбуватися за державний кошт, але якщо цих коштів не вистачає в державі, то керівник навчального закладу не може придбати усі необхідні речі. Тому практика, очевидно, така: за протокольним рішенням зборів батьківського комітету вирішується, як забезпечити дітей усім необхідним. Якщо є 100% згода усіх – тоді, у кого є можливість, можуть збирати кошти або купувати самостійно те, що потрібно. Але це не категорична вимога, що є порушенням законодавства», - розповіла Раїса Кошевич та додала, що управління освіти категорично проти подібної практики, і порадила у конкретних випадках примусових зборів коштів або речей – повідомляти управління.

Заступник міського голови Олександр Бочковський зазначив, що цьогоріч держава не зможе профінансувати закупівлю речей для дитсадків через нестачу коштів.

«В управлінні освіти Житомира на сьогоднішній день нестача коштів до кінця року – 32 млн. грн. Кошти на канцтовари та миючі засоби не виділяються бюджетом, тому вони збиратимуться за рішеннями батьківських комітетів», - розповів Бочковський.

На засіданні міськвиконкому також повідомили, що цьогоріч до житомирських навчальних закладів піде близько 40 дошкільнят та 139 школярі, які приїхали з Криму, Донецької та Луганської областей. При цьому в управлінні освіти запевнили, що робитимуть усе необхідне, щоб забезпечити нормальний навчальний процес цим дітям. Наразі актуальним питанням є забезпечення дітей переселенців одягом, оскільки переважна більшість з них не має теплих речей, шкільних форм тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі