Політика

У Житомирі «ВО «Батьківщина» назвала імена своїх кандидатів та висловилася стосовно вступу України до НАТО

19 September 2014, 17:08

Відбулася розширена прес-конференція в Житомирській обласній партійній організації "Батьківщина".

Говорячи про своє ставлення до новоприйнятих законів стосовно люстрації та надання Донбасу особливого статусу, а також до позачергових парламентських виборів, голова обласної організації «ВО «Батьківщина» Віталій Француз – кандидат від партії у багатомандатному загальнодержавному виборчому округу - зазначив:

«Ніхто сьогодні не проти миру. Житомирська область - одна з чотирьох, де мобілізована кількість осіб – майже 10 тисяч, а в мегаполісі Києві – в надцять разів менше. Житомирщина вже поховала більш як 70 чоловік, більше 100 пропали безвісти. У нас, мабуть, не знайдеться людини, яка б виступила не за мир. І я за мир. Тим не, менш вибори в один тур не принесли миру, прийняття законів також не зупинило того, що сьогодні відбувається перегрупування, бойовики штурмують аеропорт. Мені не вкладається і в голові, як цей Закон буде співвідноситися з Конституцією".

Віталій Француз

Спікери прес-конференції висловилися й стосовно збору підписів за проведення референдуму про вступ України до НАТО.

«Батьківщина. Молода» повністю підтримує рішення зборів щодо проведення всеукраїнського референдуму по вступу України в НАТО. Як відомо, 10 вересня Юлія Тимошенко з народними депутатами та представниками «Батьківщини молодої» передали до ЦВК рішення зборів щодо проведення такого референдуму», - сказав голова молодіжної громадської організації «Батьківщина. Молода» Євген Блощинський (на фото).

«Я обурений забороною ЦВК проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. «Батьківщина» ініціювала і буде проводити збір підписів щодо вступу України до блоку НАТО. Хоча б для того, щоб знати, що думають українці насправді, а не за результатами якихось примарних соцопитувань», - додав Віталій Француз.

З його слів, обласна організація «ВО «Батьківщина» розраховує на результат у межах результатів попередніх парламентських виборів у 2012 році.

Кадидат від «Батьківщини» по 62-у округу Людмила Янушевич повідомила, що рішення балотуватися вона приймала не одна, а з однодумцями, і її мета – побудувати нову вимріяну Україну, яка починається з Житомира. А кандидат по 65 округу Віктор Гончарук вважає, що нинішня Верховна Рада показала свою недієздатність.

Кандидати по 65 (м. Новоград-Волинський) та 62 (м. Житомир) округу Віктор Гончарук та Людмила Янушевич

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі