Політика

У Коростені Сергій Тігіпко розповів, як він бачить майбутнє заводу залізобетонних шпал

13 October 2014, 12:07

Під час візиту на завод залізобетонних шпал у Коростені Житомирської області лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко відвідав виробничі площі, ознайомився із процесом виробництва шпал, а також поспілкувався із працівниками та відповів на їх питання.

Людей цікавили проблеми безробіття, корупції та недостатнього забезпечення українських військових на сході країни.

Сергій Тігіпко також поспілкувався з керівництвом заводу та дізнався про проблеми підприємства. Головний інженер заводу каже: завод працює вже більше півстоліття та виготовляє шпали найвищої якості, але через зростання ціни на газ продукція заводу стрімко втрачає конкурентоздатність.

В таких умовах підприємству доводиться працювати лиже три дні на тиждень. Працівники скаржаться: кількість робочих днів зменшилася майже вдвічі, відповідно зменшилася і зарплатня працівників. Через такі умови праці деякі люди вже звільнилися з роботи. Наразі завод  на 90% працює на держзамовлення, і в таких умовах не може вийти на зарубіжний ринок.

Сергій Тігіпко каже: в сьогоднішній ситуації не можна зволікати, треба терміново проводити активні реформи:

“Основна проблема, чому сьогодні продукція цього заводу не йде на зовнішні ринки, в тому, що газ дорогий, і по собівартості вони вже не можуть вкладатися. Хоча по якості вони постачали свою продукцію і в Польщу, і в країни Балтії. Це означає, що треба змінювати стандарти. Зараз робота іде. Але, на жаль, мляво: обіцяють, що змінять технічні умови з першого січня 2015 року. А от якби сьогодні взяти і сказати: “У нас війна, і давайте зробимо це за два тижні”, - це серйозний вихід”.

Політик також додає: через падіння внутрішнього ринку багато підприємств знаходяться на межі банкрутства, тож до кожного підприємства треба підходити індивідуально:

«З кожним підприємством треба працювати окремо: комусь закритий ринок потрібен, комусь державне замовлення і технічні умови… Так інші країни роблять: вони виділяють 350-400 ключових підприємств в країні. Ви тут маєте житомирський щебінь, ви маєте тут український метал, ви маєте український цемент. Все українське, і українські робочі руки. Це підприємство потребує як раз такого індивідуального підходу».

Поспілкувавшись з громадою, Сергій Тігіпко рушив до Житомира на прес-конференцію, де відповідав на питання журналістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі