Політика

У Житомирі “Маршем вільних людей” вшанували пам’ять воїнів УПА

15 October 2014, 11:37

У Житомирі понад дві сотні людей долучилися до "Маршу вільних людей". Організатори кажуть: марш, присвячений воїнам УПА, влаштовують кілька років поспіль, але цьогоріч до нього долучилася рекордна кількість учасників.

У супроводі міліції з прапорами в руках вони йшли центральними вулицями міста і вигукували патріотичні гасла.

“Марш має назву "Марш вільних людей". Цим самим ми хочемо показати, що Житомир - є вільне місто, Житомир є українське місто, традиційно так сформувалося, що у Житомирі марш УПА при будь-якій владі він проходить. Всі знають, що Житомир - це колиска творення української повстанської армії, це отаман Бульба-Боровець, який перший, саме під такою назвою, сформував бойові загони "Українська повстанська армія". Вона діяла на півночі Житомирської області десь у районі Олевська, Овруча, у тих лісах”, - розповідає організатор співорганізатор маршу Костянтин Суський.

Долучилися до акції і бійці добровольчих батальйонів, які щойно повернулися із зони АТО і перебувають у госпіталі на реабілітації.

“Покрова Богородиці завжди була свято козацтва українського, української армії. І сьогодні нарешті то Президент оформив це офіційно і у нашої армії, у захисників України дійсно є своє свято. Не якесь там 23 лютого радянське, російське, а саме день нашої Української армії”, - каже боєць 11 батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Василь Щербаков.

“Покрова - це козацьке свято і те, що треба саме молоді внести у вуха - як треба захищати Україну, як її треба любити, щоб піти туди воювати, як це треба любити і не боятися цього всього, що там відбувається”, - додає боєць 11 батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Едуард Мальований.

Після вшанування пам’яті українських військових, полеглих на Сході України, учасники маршу рушили до пам’ятника полеглим воїнам-інтернаціоналістам.

До акції також долучився кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 62 Борислав Розенблат. За його словами, українці вибороли своє право вільно вшановувати пам’ять вояків Української повстанської армії.

“Я дуже задоволений тим, що відбувається. Я радий, що молодь виходить на улиці, я радий, що вона почитає воїнів УПА. Я дійсно радий, що сьогодні є люди, які бажають вірою і правдою служити Україні. Я радий, що сьогодні президент зробив офіційним святом День захисника Вітчизни.Ви знаєте, починаючи з минулого року і продовжуючи в цьому році, ми зробили найголовніше - ми повернули владу народу. Тому більше ніколи не буде в когось можливості заборонити ходу на честь воїнів УПА”, - розповідає кандидат в народні депутати Борислав Розенблат.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі