Україна

У Львові пес бійцівської породи загриз жінку

15 February 2008, 17:46
Вночі 15 лютого до Начальника Шевченківського відділення міліції Євгена Березіна поступив дзвінок від чергового, який повідомив про те, що в будинку по вулиці Грінченка виявлено труп літньої жінки 1927 року народження, яка померла в результаті укусів собаки. На місце події виїхала група на чолі із самим начальником.

Пес поводив себе агресивно, тож потрапити до квартири, де лежав труп було майже неможливо. Правоохоронці були змушені застрелити розлючену тварину і тільки після того змогли зайти. Перед ними постала жахлива картина – на підлозі коридору в калюжі крові лежала бабця. Сухожилки на руках і ногах в неї були перекушені, сліди укусів були на всьому тілі...

Міліцію викликав хазяїн собаки, онук загиблої. Він розказав, що прокинувся вночі від звуків боротьби. Вибігши на коридор побачив, що його пес, бійцівської породи, фактично їсть його бабусю. Чоловік кинувся, щоб відтягнути собаку, проте тварина кинулась на нього та покусала йому руки.
Злякавшись хазяїн вибіг з квартири та від сусідів викликав міліцію.

Сусіди вже давно скаржились хазяїну на його пса. Чолов’яга зловживає оковитою, тож належної уваги собаці не приділяв, іноді лишав пса не годованим. Тварина часто самостійно гуляла без наморднику по двору, або могла сидіти на сходах, не даючи пройти. Сусідам доводилась кликати через вікно хазяїна, щоб він забрав свого пса.
Що стало причиною такої поведінки чотириногого вбивці встановити майже неможливо. Ветеринари кажуть, що п’яний хазяїн міг колись побити пса, а той затаїв образу. Враховуючи специфіку психіки собак бійцівських пород, каталізатором до пробудження вбивчих інстинктів могло стати навіть сире м’ясо із залишками крові.
В Україні існують закони щодо утримання таких собак. Для того, щоб стати власником бійцівського пса, треба отримати на це відповідний дозвіл, адже таку тварину можна прирівняти до свого роду зброї. Вигул їх без намордників та ошийників є адміністративним порушенням, що тягне за собою штрафи. Проте вони є настільки мізерними, що абсолютно не змушують неродових власників замислитись.

Зрештою, то люди кажуть, що собака їм друг, а от що про це думають самі собаки не відомо нікому.

JeyNews

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі