Політика

На Житомирщині встановили першу пам’ятну дошку Роману Шухевичу

17 October 2014, 10:59

Пам’ятну дошку головнокомандувачу Української Повстанської армії Роману Шухевичу встановили в місті Радомишль Житомирської області.

Ініціатори встановлення меморіальної дошки кажуть - дошка встановлена на Житомирщині не випадково, адже саме Житомирщина є колискою УПА: 

“Радомишль - перше місце в Житомирські області, де відкрита дошка Роману Шухевичу. Ми ініціюємо відкриття таких меморіалів по всій Житомирській області. Наступну дошку ми плануємо відкрити Степану Андрієвичу Бандері в місті Житомирі. А кінцева мета - встановлення дошки Степану Банедері в Москві”, - говорить заступник голови Житомирської обласної організації ВО “Свобода” Максим Вілівчук

На свято відкриття пам’ятної дошки завітав кандидат в народні депутати України Сидір Кізін. За його словами, нащадки воїнів УПА і понині продовжують славетні традиції предків:

“Сьогодні ми відзначаємо головнокомандуючого УПА, і дії легендарної УПА. Тих самих “бандерівців”, яких до сих пір бояться в Кремлі. До сих пір “бандерівцями” називають будь-якого українського патріота. Навіть зараз, в 2014 році. Так вони називають кожного, хто пишається тим, що він українець. Кожного, хто не відчуває себе рабом, а відчуває себе вільною людиною.”
На відкриття меморіальної дошки також прийшов і ветеран Української Повстанської Армії. Петро Прийдун впевнений, що боротьба головнокомандувача повстанської армії не була даремною, бо нові покоління українців доводять свою вірність Батьківщині:
“Приходилось мені чути від старших людей, як після одних зборів він виступав перед повстанцями своїми і говорив таке: “Ми смертники, але наша боротьба недаремна, з’являться нові покоління, вони піднімуть прапор за свободу і пронесуть його до повної перемоги”.

Також під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання  пам’ять усіх полеглих воїнів УПА, а також загиблих на Сході військовослужбовців української армії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі