Політика

У Житомирській області на одному з округів купували голоси та вели подвійні протоколи, - Володимир Кропивницький

28 October 2014, 10:47

На одному з виборчих округів Житомирщини зафіксовані чисельні правопорушення. Кандидат у народні депутати Володимир Кропивницький розповідає: на окрузі №67 протоколи із заздалегідь поставленими печатками заповнювалися у приміщенні ОВК просто на підвіконнях, неопломбовані скриньки виносилися із приміщення окружної виборчої комісії, а документи у дільничних комісій приймав не голова ОВК:

“Нами зафіксовано чітко відео- та фотоматеріали порушень, де на ОВК №67 переписувались протоколи, близько 50 випадків. Також, документи приймав не сам голова ОВК №67, а приймали всі члени ОВК, і не тільки. Нами зафіксовані також факти, де надавали кошти після того, як були зібрані протоколи. Також є фото- та відеодокази. Давали 4000 грн. за 50 додаткових голосів, 8000 за додаткових 100 і більше голосів.

Коли ми прийшли із цими претензіями, до нас підбіг секретар ОВК і сказав, що на нього тисне голова ОВК. Він також побачив серйозні порушення при підрахунку голосів. Вже потім ми дізналися, що він подав скаргу до УМВС.

І найголовніше - зафіксовані факти, коли при підрахунку вголос гучно говорили - там “+4”, там “-10”, там ”-8”, і так далі.

Коли ми почали виявляти порушення, чуднівська міліція, яка там була, передала по рації, і всі почали втікати до машин з відкритими скриньками та подвійними протоколами, посідали до машин та поїхали.

Заяву вже подано до прокуратури області, заяву подано керівнику СБУ в Житомирській області та керівнику УМВС в Житомирській області. Заяви прийнято до розгляду, вже є номер впровадження”,- розповідає Володимир Кропивницький

28 жовтня о 10 годині у Житомирському окружному адміністративному суді розпочалося судове засідання по справі.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі