Культура

У 2006 році Житомирська область на культуру витратила 56,4 мільйона

28 February 2007, 10:03

У 2006 році на утримання галузі культури в Житомирській області було спрямовано 56.4 млн.грн. бюджетних асигнувань, що на 12,1 млн.грн. більше, ніж у 2005 році.

Про це повідомив на засіданні колегії управління культури та туризму облдержадміністрації начальник управління Василь Врублевський.

За інформацією Василя Врублевського, в області реалізується ряд програм, спрямованих на збереження та розвиток інфраструктури галузі культури. Підтримується діяльність 2 обласних театрів – музично-драматичного імені І.Кочерги та лялькового, обласної філармонії, обласної наукової, юнацької, дитячої бібліотек, 4 державних музеїв та їх 7 самостійних філій, 2 вищих навчальних закладів першого рівня акредитації – музичного училища ім. Косенка та училища культури ім. Огієнка, Житомирського факультету державної академії керівних кадрів культури і мистецтв, 3 парків культури й відпочинку, 938 бібліотечних установ та 1050 закладів клубного типу, 41 дитячої школи естетичного виховання.

Рішенням сесії обласної ради від 14.07.06 було встановлено 10 персональних стипендій народним артистам України. Надавалася матеріальна підтримка обдарованим молодим талантам.

Поряд із цим, за повідомленням прес-служби облдержадміністрації, матеріально-технічна база бібліотек області, особливо в сільській місцевості, бідна, їх фонди морально й фізично застарілі, не впроваджуються новітні інформаційні та телекомунікаційні технології, що помітно послаблює культурно-просвітницьку роль бібліотек на селі.

Через брак фінансування на утримання сільських бібліотек місцеві органи влади їх закривають, переводять працівників на неповний робочий день, що суперечить чинній Постанові Верховної Ради України „Про недопущення закриття об’єктів соціально-культурного призначення в сільській місцевості”.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі