Події

Суд скасував накази управління Держземагенства в Житомирській області про надання в оренду землі вартістю 1,6 млн. грн.

12 November 2014, 10:45

Позов прокуратури Ружинського району про визнання протиправними та скасування 8 наказів Головного управління Держземагентства в Житомирській області про надання в оренду декількох земельних ділянок вартістю 1,6 млн. грн. судом задоволено у повному обсязі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Передісторія цієї справи така.

У квітні 2014 року управління Держземагенства надало дозвіл приватній особі на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в оренду декількох земельних ділянок вартістю понад 1,6 млн. грн. у Ружинському районі Житомирської області.

Однак, у порушення вимог чинного законодавства, земля сільськогосподарського призначення розташована не єдиним масивом, а поза межами двох сільських рад, на території 8 окремих масивів.

Не було надано, зокрема, підтвердження наявності сільськогосподарської техніки та інших засобів для обробітку землі великих площ.

Відтак, зазначене свідчило про те, що вказана особа насправді мала на меті не створення фермерського господарства, а отримання землі в користування поза встановленим Земельним кодексом України порядком.

Наразі судом безпідставні накази скасовано, землю повернено у державну власність.

Як повідомляв Житомир.info, тиждень тому житомирська прокуратура потребувала повернути державі незаконно надані в оренду 100 га землі вартістю понад 1,5 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі