Економіка

Роботодавці Житомирської області сплатили соціальних внесків на 154 млн. грн. більше, ніж у 2013 році

12 November 2014, 13:36

У 2014 році в Житомирській області надходження єдиного соціального внеску на загальнодержавне соціальне страхування збільшилися на 154 мільйони гривень у порівнянні з 2013 роком.

Про це Житомир.info повідомив інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Усього з початку року страхувальники області сплатили понад 3 мільярди гривень єдиного соціального внеску.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Житомирській області пов’язують тенденцію до збільшення надходжень ЄСВ з досить високим рівнем податкової свідомості більшості платників, а також результативній співпраці з роботодавцями щодо термінів та обсягів сплати ЄСВ та покращанням сервісного обслуговування платників.

«Систематична сплата єдиного соціального внеску – це, насамперед, гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту своїх громадян. Саме ЄСВ забезпечує захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, достойну пенсію», - каже начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Житомирській області Олександр Мушицький.

Незважаючи на зростання надходжень ЄСВ, з початку року органами Міндоходів області за порушення строків сплати та за несвоєчасне подання звітності щодо ЄСВ до адміністративної відповідальності притягнуто 1 124 посадових осіб на суму 0,6 млн. грн.

Крім того, органи доходів і зборів області здійснили 2733 документальних перевірки, в результаті яких донараховано 1,8 млн. грн. єдиного внеску та забезпечено сплату єдиного внеску до бюджету на суму 1,1 млн. грн. 

Також завдяки фахівцям органів Міндоходів області з початку року через укладення договорів до добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування залучено 798 осіб.

Станом на 1 листопада 2014 року в органах доходів і зборів у Житомирській області перебуває на обліку понад 87 тисяч платників єдиного внеску, у т.ч. 26 тисяч юридичних осіб суб’єктів господарської діяльності та 61 тисяча фізичних осіб – підприємців.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі