Місто

Житомирські волонтери щоденно збирають допомогу для АТО на вулицях міста

14 November 2014, 19:24

 Теплий одяг, взуття і харчі – усе на потреби армії збирають житомирські волонтери у різних куточках міста.

Ольга Данилівна вже кілька місяців допомагає військовим, за цей час встигла познайомитись з десятками волонтерів. Щоразу жінка ретельно розпитує волонтерів, аби упевнитись, що її допомога дійсно потрапить до бійців:

«Приходжу, запитую: куди ви везете допомогу, чи були ви там. Я знаю, що на базарі були шахраї, ходили зі скринькою, збирали гроші, а коли підійшла міліція, - вони швидко сіли в машину і поїхали».

Свої гостинці для військових житомиряни зносять у 4 пункти збору допомоги, які знаходяться у центрі міста.

На Київській, навпроти ЦУМУ розмістилися активісти громадської організації «Проект «Водень». Тут розповідають: зібрану допомогу передають в АТО, у військовий шпиталь,а  також переселенцям зі Сходу.

Посеред Михайлівської волонтери з житомирського Автомайдану збирають допомогу для 54-го розвідувального батальйону 30-ї бригади. Люди зносять переважно теплий одяг. Із харчів бійці замовляють тільки солодощі. Зібрані гостинці волонтери передають військовими, які їздять на Схід.

«Раніше ми возили, а зараз порахували – одна поїздка (три автобуси) коштує близько 10 тисяч гривень. За ці кошти краще придбати щось більш корисне для хлопців. Ми знаємо, що кожні 2 тижні їздить автобус з 30-ї бригади,  ми зустрічаємо їх на трасі, перевантажуємо хлопцям, віддаємо прямо в руки і вони їдуть собі далі. Зараз дуже багато людей питають з приводу шахрайства, тому у нас є фотографії. Нам хлопці надсилають нам фотографії і ми їх показуємо людям», - каже волонтер Олексій Батюта.

Показує свої звіти й активістка громадської організації «Матері майдану» Людмила Блащук. Її пункт збору допомоги розташований на площі Житній ринок. Нещодавно разом з іншою волонтерською організацією жінка возила допомогу  безпосередньо в АТО, щоб особисто передати бійцям.

«Чого я туди поїхала? Мені треба було переконатися, що ці речі не падають десь у прірву, а те, що вони попадають хлопцям. Збирали ми цей раз для прикордонників, тому що дзвонили у 95-ту, вони були дуже скромні, сказали, що у нас все є. Але коли ми поїхали у Слов'янськ і заїжджали до наших хлопців на 95-ту, то я побачила зовсім інше. Все ж хлопці ходять в літній формі і це мене дуже збентежило. Тому ось ця машина буде саме для 95-ї і для 30-ї механізованої», - розповідає Людмила.

Також доставляють допомогу прямісінько на Схід автомайданівці, які проводять збір на автостоянці біля ТРЦ «Глобал». В зону АТО вирушають щойно збереться необхідна кількість продовольства і речей, там гостинці роздають усім українським бійцям, що зустрічаються дорогою.

Щоб зупинити війну, усі мусять об’єднатися і підтримати українських військових – вважають житомиряни. Тож закликають усіх передавати посильну допомогу через волонтерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі