Суспільство

Бердичівські орендатори звинувачують екоінспекцію у незаконних перевірках і поборах

17 November 2014, 16:39

З протестом до екологічної служби Житомирської області з’їхалося кілька десятків людей з Бердичева. Більшість з них – орендатори ставів. В Житомир приїхали, аби поскаржитися на інспекторів, які нібито проводять незаконні перевірки, вимагають хабарі і обкрадають орендаторів.

«Приїжджають, забирають сітки, рибу, крадуть зі ставка і тікають. Документів ніяких не складають. Двічі їх зловили на гарячому, у них не було ні направлення, ні маршрутних листів, нічого не було», - каже учасник протесту Андрій Прокопенко.

Керівник екологічної інспекції впевнений: інспектори діяли в рамках закону, натомість каже: на «гарячу лінію» постійно надходять скарги на орендаторів, які спускають водойми або незаконно виловлюють рибу.

У конфлікт орендаторів та екологів втрутилась обласна влада. Щоб розібратися у проблемі, заступник голови Житомирської ОДА пообіцяв створити робочу групу.

Натомість орендатори переконують: якщо найближчим часом до їхніх вимог не дослухаються, вони будуть влаштовувати більш масштабні акції протесту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі