Суспільство

Перший голова Нацбанку Володимир Матвієнко вважає, що військовий стан міг би втримати курс гривні

19 November 2014, 19:14

 Питання патріотизму, національного самовизначення та соціально-політичну ситуацію в країні обговорював зі студентами ініціатор створення і впровадження національної валюти в Україні Володимир Матвієнко.

Заслужений діяч мистецтв України, перший голова правління Національного банку завітав до Житомирського державного університету імені Івана Франка, щоб поспілкуватися зі студентами.

«Як сказав один європеєць: Те, що зробив київський Майдан, цього не зробила французька революція. Подібного в історії немає, щоб знести систему. Але не дай Бог, щоб появилась нова така ж система», - каже Володимир Матвієнко.

Студенти питали і про сьогоднішній стан банківської системи в Україні.

«Національно банка як такого немає. Треба створювати новий національний банк і нових людей, а не таких як сьогодні там сидять, які… не хочу говорить, тому що в суд можуть подать на мене за образи»,- емоційно коментував Матвієнко.

Після зустрічі зі студентами Володимир Матвієнко розказав також про можливі причини цьогорічної девальвації національної валюти. Він каже: наразі немає передумов для зниження курсу, а можливою причиною девальвації гривні був перехід на «плаваючий» валютний курс.

«Треба було встановити, так би мовити, воєнний режим, а в умовах воєнного режиму, навіть якщо на сході був би воєнний режим, а не по всій Україні, ми могли б не пускати у вільне плавання валюту, і тримати по сильному курсу», - вважає колишній банкір.

Наприкінці зустрічі усі охочі могли сфотографуватися з Володимиром Матвієнко та отримати автографи на пам’ять.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі